44ste editie van Jaarmarkt Herne

In 2020 en 2021 moest de Jaarmarkt nog afgelast worden door de coronapandemie, maar daar was afgelopen jaar niets meer van te merken. Het werd een spetterende editie moet opnieuw tienduizenden bezoekers. En dat zal ook dit jaar niet anders worden. De Jaarmarkt gaat steeds door op Pinkstermaandag, die dit jaar op maandag 29 mei valt. De organisatie maakt zich intussen op voor de 44ste editie.

De markt vindt plaats van 8 tot 17 uur op de Ninoofsesteenweg. Maar ook het weekend ervoor kan iedereen al van heel wat activiteiten genieten. Op vrijdag 26 mei kan je vanaf 16 uur al genieten van Jaarmarkt CafĂ© om even te ontspannen in een gezellig kader na de lange werkdag. Op zaterdag 27 mei vindt er vanaf 14.30 uur een dansnamiddag plaats onder ‘Jeirn danst geirn’ voor 55-plussers tot 18.30 uur.

Jaarmarkt

Maar de Ă©chte jaarmarkt, daarvoor zakt zowat het hele Pajottenland af naar Herne. Op de planning staan ook dit jaar opnieuw heel wat prijskampen met trekpaarden, runderen en schapen. Zoals gewoonlijk wordt er voor jong en oud animatie voorzien met springkastelen, nagelklop, poppentheater JA-JA, speelweide, goochelen, meespeel-kindershow met mengeling van spel en dans (12 en 13.30 uur) alsook een kermis en heel wat andere activiteiten zoals een hindernissenpiste, luchtberg, benji-trampoline, paardenmolen en waterball. In de grote tent op de weide is een optreden voorzien van Bram & Lennert. om 16 uur. Je kan je bovendien ook vooraf inschrijven voor een helikoptervlucht langs het glooiende landschap van het Pajottenland.

Meer dan vijfhonderd standhouders proberen er hun producten aan de man te brengen, gaande van snoepkramen tot autogarages. Typisch zijn ook de vele verkopers van landbouwvoertuigen. De jaarmarkt was oorspronkelijk een manier om de landbouwactiviteiten in Herne veilig te stellen. Ook op de grote evenementenweide langs de Edingsesteenweg zijn er naast de grote feesttent attracties voor jong en oud.

Wie kan, komt wel best te voet of met de fiets, want in de buurt van de jaarmarktzone zijn alle parkeerplaatsen al heel snel bezet. Alle verdere info kan je vinden op de website.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland