Groen+ en Vooruit samen naar de kiezer

Groen+ en Vooruit vormen samen met onafhankelijke kandidaten één progressieve lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. “We willen de Grimbergenaren een reëel perspectief bieden op een progressief, sociaal en duurzaam beleid in onze gemeente.”

“Nadat Groen Grimbergen haar lijst openstelde voor onafhankelijke progressieven door als Groen+ naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken, voelden verschillende geëngageerde Grimbergenaren uit diverse verenigingen en burgerbewegingen zich duidelijk aangetrokken”, zegt voorzitter Dirk Bauweleers van Groen+. “Daarnaast ging ook Vooruit Grimbergen met ons in gesprek. De keuze om de krachten te bundelen lag voor de hand.”

“We delen vaak dezelfde standpunten in de gemeenteraad en willen samen met Groen+ en de onafhankelijke kandidaten een sterk sociaal, duurzaam en toekomstgericht programma voorstellen”, zegt voorzitter Mark Cuvelier van Vooruit Grimbergen. “Dat programma moet rekening houden met de eigenheid van elke deelgemeente en de diversiteit van de inwoners.”

Gemeenteraadsleden Gerlant van Berlaer (Vooruit) en Katrien Le Roy (Groen+) gaan samen de lijst trekken. “We willen dat echt als duo doen”, benadrukken ze. “Groen+Vooruit is het enige progressieve alternatief in de gemeenteraad. We zetten onze ervaring samen in om een betrouwbare basis te bieden aan de nieuwe onafhankelijke én de jongere kandidaten. We combineren op die manier ervaring met frisse en nieuwe ideeën”

“Er is ook ruimte voor jongeren bij Groen+Vooruit. Luca Maton (23, onafhankelijk) en Elien Broos (28, Groen+) versterken zo onze lijst. “Het getuigt van vertrouwen en een progressieve visie om ons als jonge kandidaten een zeer prominente plaats op de lijst aan te bieden”, zeggen Maton en Broos. “Die toekomstgerichte ambitie is precies wat Grimbergen nodig heeft.“

Net zoals de Groen+Vooruit-lijst wordt getrokken door een duo, wordt ook de lijst geduwd door een tandem, die beide partijen vertegenwoordigt. Dat zijn fractieleider en gewezen schepen Eddie Boelens van Groen+ en Bouchra Ben Mekki van Vooruit.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise