Gemeente start project met vrijwillige Tuinrangers

De gemeente Grimbergen start een project op met vrijwillige Tuinrangers. Dat zijn gepassioneerde hobbytuiniers die gespecialiseerd zijn in natuurvriendelijk tuinadvies op maat. Zo zullen de Tuinrangers in Grimbergen hun buren helpen met tuinadvies.

“Tuinrangers helpen bij de zoektocht naar dé ideale boom voor in je voortuintje”, zegt schepen van Leefmilieu Chantal Lauwers (Vernieuwing). “Ze geven ook concrete tips voor een tuin vol bijen en vlinders. Het idee van de Tuinrangers ontstond binnen het Agentschap Natuur & Bos, maar de gemeente Grimbergen staat nu klaar om een eigen rangerwerking op te starten. Het kader is gecreëerd. Het enige wat nog ontbreekt, zijn kandidaat-Tuinrangers.”

“Op woensdag 31 januari om 19.30 uur is iedereen met groene vingers daarom welkom in de raadzaal van het gemeentehuis voor een vrijblijvende infoavond. Elke Tuinranger krijgt een opleiding en adviesmateriaal om van elk tuinbezoek een succes te maken.”

“Bovendien sta je er niet alleen voor. De Vlaamse ‘Tuinranger-community’ telt al bijna 250 leden met groene vingers en een hart voor de natuur. Samen adviseerden ze intussen meer dan 5.000 tuineigenaars.”

Inschrijven kan online via https://www.tuinrangers.be/formulier-infoavonden

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise