11e editie Humbeek Plage in aantocht: exotisch vakantieparadijs met tonnen zand, zomerse cocktails en zwoele muziek

Nog een kleine twee weken en de 11de editie van Humbeek Plage is terug een feit. Het eerste weekend van augustus wordt de Westvaartdijk in Humbeek naar jaarlijkse traditie omgetoverd tot een exotisch vakantieparadijs: tonnen zand, een beachbar met zomerse cocktails en zwoele muziek zullen je een weekend lang een vakantiegevoel bezorgen maar dan dicht bij huis.

Tijdens het eerste weekend van augustus kan jong en oud op de Plage terecht voor tal van activiteiten en kan je doorlopend proeven van een lekkere mojito of een streekbiertje. De hongerige badgasten kunnen smullen van allerlei huisgemaakte tapas en snacks die met liefde worden bereid door traiteur C-food. Tevens kunnen de kleinsten onder ons zich volop uitleven dankzij de voorziene kinderanimatie en springkastelen. Ook dit jaar zal er terug een Adventure Run op het terrein geplaatst worden. Dit opblaasbaar hindernissenparcours van 60 meter zal het doorzettingsvermogen van zowel groot als klein op de proef stellen.

Voor de eerste maal sinds het bestaan van Humbeek Plage zal het strand ook op vrijdag open zijn vanaf 17 uur. Vrijdag 4 augustus staat “Humbeek treedt op” garant voor muzikaal talent van eigen bodem. Lies & Marie, Groovin’ Mooze en P.B.N. zullen vanaf 18 uur het beste van zichzelf geven.

Zaterdag 5 augustus zijn de badgasten welkom vanaf 11 uur en om 12 uur start het petanquetornooi dat elk jaar garant staat voor spanning en puur spelplezier. Er zullen in totaal 30 ploegen strijden om de zeer gegeerde Humbeek Plage trofee te bemachtigen. Vanaf 14 uur kunnen de kids zich uitleven op Lalaaland. Lalaaland is animatie voor kinderen en door kinderen georganiseerd. Vervolgens staat Vlaanderens meest unieke kinderdisco-formatie op de programmatie waar dansen en zingen centraal staan. “Kids loco disco show“is een niet te missen familiespektakel, want ook mama’s en papa’s zullen de tijd van hun leven beleven.

Om 18 uur zal DJ 4T4, bekend van het Hof van Commerce, de plaatjes aan mekaar rijgen en de Plage doen dansen. Zondagochtend 6 augustus start met Sunday morning Classics. Vanaf 10 uur kan je op de kade langs het kanaal allerlei prachtige en unieke oldtimers bewonderen. Vanaf de middag kunnen er ook nu weer lekkere tapas en snacks geproefd worden.

Om 13 uur start er een Cornhole tornooi. Cornhole is een uitdagend en tactisch spel, overgewaaid uit Amerika, waarbij je een zakje gevuld met maïs in een gat probeert te gooien. Om 15 uur zal de temperatuur op de Plage ongetwijfeld in de hoogte gestuwd worden want dan komt Wim Soutaer al zijn hits zingen. Om 16.30 wordt het feest gewoon verdergezet met huis DJ “Exit 11.

De 11de editie van Humbeek Plage zal afgesloten worden door Eigen Kweek. Eigen Kweek, bestaande uit uitsluitend leden van de familie Vangrunderbeek afkomstig uit Zemst, brengt Nederlandstalige covers om bij te zingen en dansen. Naar jaarlijkse traditie schenkt Humbeek Plage het merendeel van de opbrengst aan een goed doel. Dit jaar werd gekozen om het Parochiaal Ontmoetingscentrum (POC) van Humbeek te ondersteunen. Het POC moet op korte termijn de nodige renovatie en brandbeveiligingswerken uitvoeren om de zaal verder te mogen uitbaten.

De toegang tot Humbeek Plage is gratis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise