Werken aan Sportschuursite kunnen van start gaan: groene ruimte voor sport, spel en ontspanning

De site achter de Sportschuur moet er vanaf volgende zomer heel wat beter uitzien: groener, uitnodigender en met veel ruimte voor sport, spel en ontspanning.

De sportschuursite krijgt een grondige facelift. In het najaar van 2021 verzamelde het lokaal bestuur Meise heel wat input over hoe de betrokkenen en buurtbewoners deze site wilden inrichten. Via bevragingen bij de verschillende belanghebbenden en tijdens twee participatiemomenten kon iedereen zijn visie en ideeën bezorgen. Het ontwerpbureau Antea ging hiermee aan de slag en maakte op basis van de vele input een ontwerp op. Nadat het ontwerp werd goedgekeurd, kon het ontwerpbureau verder aan de slag gaan en een lastenboek opmaken. De gemeenteraad keurde op 17 juli de lastvoorwaarden en de gunningscriteria goed. Ook de provincie Vlaams-Brabant leverde intussen de omgevingsvergunning af. De werken kunnen nu in het najaar ook echt van start gaan. Als alles volgens planning verloopt, zal de Sportschuursite in de zomer van 2024 klaar zijn.

Op de site is plaats voor sport en spel, groenelementen zijn belangrijk en jong en oud krijgen er een plaats. Op het terrein zijn heel wat sportelementen voorzien: zo komt er een gloednieuw multisportterrein, er zullen drie beachvolleybalterreinen zijn, outdoor fitness-toestellen en petanquebanen en er komt een Finse piste. Op het grote grasveld en op de nieuwe natuurlijke speelelementen is er volop plaats om te spelen. De site wordt een groene ontmoetingsplaats voor buurtbewoners, jong en oud: er zullen comfortabele wandelpaden zijn, voldoende zitbanken, een grote picknicktafel en er komt een klein amfitheater. Waar nu het tennisveld is, zal een pumptrackbaan met avontuurlijke hindernissen verrijzen. Dit is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten en is geschikt voor alle fiets- en skatesporten.

In het ontwerp is ook veel aandacht gegaan naar de groenblauwe elementen: er worden heel wat streekeigen planten en bomen aangeplant, de wandelpaden zullen waterdoorlatend zijn, er komt een wadi wateropvang en de waterloop krijgt een prominentere plaats.

“Wolvertem krijgt hier nu eindelijk een volledig vernieuwde recreatiezone vol sport, spel en natuur”, zegt schepen Jonathan De Valck (N-VA). “Dankzij de waardevolle inbreng van vele inwoners tijdens de participatierondes wordt dit een prachtig project.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise