Aanleg toegankelijke bushaltes en veiliger fietspad aan het Heldenplein

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt de bushaltes op de Ninoofsesteenweg (N255) aan het Heldenplein in Herne. Beide haltes krijgen een verhoogd perron en blindengeleiding zodat iedereen er vlot de bus zal kunnen nemen. Initieel werden de werken ingepland midden 2024 in samenwerking met Aquafin. Wegens een wijziging in de plannen zullen deze werken aanvatten op 16 augustus 2023.

Ook het fietspad wordt opnieuw aangelegd, maar blijft voor de bushalte liggen. Er zal wel voldoende ruimte voorzien worden voor de busreizigers om veilig te kunnen afstappen, voor ze het fietspad kruisen. Aan de bypass tussen de Stationsstraat en de Ninoofsesteenweg zal het fietspad verlegd worden zodanig de fietsers beter zichtbaar zijn voor de automobilisten.

Volgens de huidige planning zal de aannemer deze werken aanvangen op 16 augustus en zouden onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden +- 6 weken in beslag nemen. 

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws