Gemeente en Bûûmplanters organiseren plantactie: “Ruim 1.000 extra bomen voor meer zuurstof in de lucht”

De gemeente werkt voor de bebossing van een OCMW-perceel in de Steenstraat samen met ‘de Bûûmplanters’. De plantactie, waarop ook de lokale school Mozaïek, de buurtbewoners en vrijwilligers welkom zijn, vindt plaats op 29 en 30 november. In totaal komen er ruim 1.000 bomen bij.

De Bûûmplanters zijn een open burgercollectief dat mogelijk gemaakt wordt door de sterke schouders van een aantal partners, waaronder de Vlaamse overheid en Agentschap Natuur en Bos. Dankzij de vele vrijwilligers zorgt dit initiatief voor meer biodiversiteit, leefbaarheid en veerkracht in Brussel en de Groene Rand. Via de agenda op de website https://buumplanters.be kan je aangeven waar en wanneer je zelf de handen uit de mouwen – ‘en de schup in de grond’ – wil steken.

“Voor Grimbergen staat de teller voorlopig op 2.076 nieuw aangeplante bomen, maar op korte termijn komen daar nog heel wat boompjes bij”, meldt schepen van leefmilieu Chantal Lauwers. “Vorig weekend werden 103 geboortebomen geplant en op 29 en 30 november komen daar nog eens 580 boompjes en een bosrand van 570 stuks bij in de Steenstraat te Humbeek. We werken daarvoor samen met de Bûûmplanters. De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar van GBS Mozaïek steken alvast een handje toe op 30 november. Volgend jaar komt dan het nieuw aangekocht perceel aan de Humbeeksesteenweg aan de beurt. We mikken daar op 2.850 extra bomen.”

Buurtbewoners en vrijwilligers zijn welkom op dinsdag 29 november van 13 u. tot 16 u. én op woensdag 30 november van 9 u. tot 12 u. in de Steenstraat te Humbeek, naast huisnummer 90.

Deelnemers leren al doende bij, want ze krijgen tijdens de activiteit uitleg over het hoe, wat en waarom van bomen planten. Alle activiteiten gaan vanzelfsprekend door in open lucht en vereisen een fysieke inspanning.

In augustus 2020 engageerde het lokaal bestuur van Grimbergen zich om het Bomencharter Vlaanderen te ondertekenen. Doel is om deze legislatuur zoveel mogelijk extra bomen te planten in een gezamenlijke strijd tegen de klimaatopwarming.

Ben je geïnteresseerd om thuis één of meerdere bomen te planten? Dan mag je je altijd aanmelden via https://buumplanters.be/nl/ik-wil-graag-een-buum.

Inwoners die sinds 1 januari 2019 extra bomen hebben aangeplant, mogen dit melden op omgevingsbeleid@grimbergen.be. Vermeld het aantal, de boomsoort en de datum van aanplanting.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise