Oude foto’s moeten op elektriciteitskasten ‘Grimbergen van vroeger’ doen herleven

Het gemeentebestuur is op zoek naar oude foto’s om een aantal elektriciteitscabines in Grimbergen in een nieuw jasje te steken.

Meer dan 600 elektriciteitscabines staan er verspreid in Grimbergen. De gemeente wil er een aantal mooier maken door ze aan te kleden met foto’s van ‘het Grimbergen van vroeger’. Daartoe wordt nu een oproep gelanceerd. “We zoeken in het bijzonder naar foto’s van vroeger van gekende personen uit de gemeente, landschapszichten, zichten op straten of gebouwen”, zegt schepen van Erfgoedbeleid Karlijne Van Bree (Vernieuwing). “Met die foto’s maken we het straatbeeld mooier en laten we de Grimbergenaren een tripje naar het verleden maken.”

Je kan tot 1 september de foto’s binnen brengen bij of mailen naar de dienst Toerisme. Uit het aanbod zullen er een aantal worden geselecteerd. De kwaliteit van de foto’s speelt een belangrijke rol. Het is dus aangewezen om zelf al een eigen selectie van de foto’s te maken en de persoonsgegevens op de achterzijde van de foto achter te laten. De geselecteerde foto’s zullen worden gescand en na een tweetal weken kunnen ze terug worden afgehaald. Wie de foto’s digitaal wil bezorgen wordt gevraagd om ze op een zo hoog mogelijke kwaliteit in te scannen.

Daar blijft het overigens niet bij. “In het najaar zal er een tweede oproep verschijnen om kunstenaars te vinden die onder begeleiding van een bedrijf een andere reeks elektriciteitscabines zullen kunnen opsmukken”, vult cultuurschepen Philip Roosen (N-VA) aan. “Zo worden deze saaie kasten omgetoverd tot kunstwerken.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise