Nieuw politiereglement voor uniforme regels en handhaving binnen politiezone KLM

In Meise en Kapelle-op-den-Bos is sinds 1 juli een gezamenlijk nieuw algemeen politiereglement van kracht. Het nieuwe reglement ‘houdt rekening met de verwachtingen van de burgers over veiligheid, gezondheid en rust en met de maatschappelijke evolutie van de voorbije jaren’ en moet vooral voor meer uniformiteit binnen de politiezone KLM (Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise) zorgen. In Londerzeel is het nieuwe reglement nog niet door de gemeenteraad goedgekeurd.

In Meise en Kapelle-op-den-Bos mag je vanaf heden geen evenementen organiseren na 3 uur in de weekendnachten of in de nacht voor een wettelijke feestdag. Op andere nachten mag dat maximum tot 1 uur ‘s nachts. Nog een aantal andere punten in het reglement zijn dat in de zomer geen geluidsoverlast creëren tussen 7 en 22 uur. In de winter is dat van 7 uur tot 20 uur. Vuurwerk afsteken of wensballonnen oplaten is verboden. Ook is her voortaan mogelijk om je elektrische wagen te laden vanuit je eigen woning wanneer die op straat geparkeerd staat. Onder bepaalde voorwaarden kan je hiervoor een kabel over het voetpad leggen. Er zijn ook afspraken gemaakt voor het beteugelen van geluidsoverlast bij warmtepompen met een buitenunit, voor het aanleggen van tegeltuintjes in het voetpad en voor het aanvragen van speelstraten in de zomerperiode. Ook voor GAS-boetes is er nu meer uniformiteit.

Alle details via www.meise.be/nieuwsdetail/2586/nieuw-algemeen-politiereglement-vanaf-1-juli-2022

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise