Gemeente en Intradura organiseren infosessies rond ‘tuin en klimaat’

Nu de lente goed lijkt doorgebroken tintelen ook de groene vingers. Om ook jouw tuin klimaatbestendig en duurzaam te onderhouden organiseert het gemeentebestuur samen met Intradura en de provincie Vlaams-Brabant twee specifieke workshops.

“De gemeente Grimbergen wil haar afvalberg verder verkleinen door kringlooptuinieren”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). “Grasmaaisel, haagscheersel, blaadjes, snoeihout … een tuin zonder afval bestaat niet. Kringlooptuinieren laat ons toe om op een natuurvriendelijke manier met het afval om te gaan. Zo kunnen we het tuinafval binnen de perken houden door het te composteren of door een takkenril aan te leggen. Met de compost kan de tuinbodem dan verbeterd worden.”

“Onze tuin biedt dus heel wat potentieel om de natuur en biodiversiteit te versterken”, vult schepen van leefmilieu en afvalbeleid Chantal Lauwers (Vernieuwing) aan. “Bovendien maakt het beperken en hergebruiken van tuinafval de tuinen beter bestand tegen de klimaatveranderingen. We organiseren dan ook twee specifieke workshops hieromtrent.”

Het gaat concreet om de workshops ‘Mijn tuin is koel’ en ‘Thuiscomposteren – Verwerk keuken- en tuinresten in je eigen tuin’. Ze vinden plaats om respectievelijk plaats op 7 mei om 14 uur en 16 uur. Het theoretische luik is voorzien in het gemeentehuis. Van daaruit gaat het naar Den Diepen Boomgaard (Rijkenhoekstraat 80, 1850 Grimbergen).

Inschrijven: De infosessie is gratis. Inschrijven is verplicht om praktische redenen en kan via de website van Intradura: www.intradura.be/nl/workshops-thuiscomposteren-op-locatieonline.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise