Bewoners appartementsblok geëvacueerd na brand op zevende verdieping: één flat onbewoonbaar

Op de Nieuwelaan in Strombeek-Bever is dinsdagmiddag brand uitgebroken in een appartement op het zevende verdieping. Het Medisch Interventieplan werd even afgekondigd en een 50-tal bewoners een tijdlang geëvacueerd.

De brand ontstond rond 13.40 uur op de bovenste verdieping. Meteen werd er opgeschaald Verschillende brandweerkorpsen van de zone Vlaams-Brabant West, waaronder Vilvoorde, Zaventem en Londerzeel maar ook Brussel, snelden ter plaatse net als een MUG, verschillende ziekenwagens en de Grimbergse politie. In de keuken van het betreffende appartement was een pot op het vuur blijven staan en in brand gevlogen net als de omliggende kastjes en de dampkamp.

De appartementen onder de flat werden meteen geëvacueerd maar uiteindelijk kregen de spuitgasten de vlammen snel onder controle. Twee van de drie bewoners van het pand, een moeder en een dochter, kregen zuurstof toegediend in de ambulance omdat ze bevangen waren door de rook maar ze moesten uiteindelijk niet naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Zij moeten voorlopig elders opvang zoeken want het pand is onbewoonbaar. Er was ook rook- en waterschade in het tegenoverliggende appartement tegenover en in de trappenhal. De andere appartementsbewoners konden na een goed half uur terug naar binnen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise