Eerste sluikstortboetes zijn uitgeschreven

Sinds 1 januari heeft afvalintercommunale Incovo enkele belangrijke taken rond sluikstortbeleid opgenomen. Daarbij ook het betrappen en beboeten van sluikstorters. De eerste boetes werden uitgeschreven en vallen binnenkort in de brievenbus.

“Sluikstort is al langer een heikel punt in onze mooie gemeente”, zegt schepen van Afvalbeleid Chantal Lauwers (Vernieuwing). “De voorbije jaren hebben de gemeentelijke diensten groen en openbare reinheid en recentelijk ook de dienst handhaving zich ingezet om sluikstorten te voorkomen, op te ruimen en te beboeten.”

Sinds 1 januari 2022 heeft intercommunale Incovo in de gemeente Grimbergen enkele belangrijke taken rond sluikstortbeleid overgenomen. Zo zorgt Incovo voor een snelle opruiming van gesignaleerde sluikstorten op gemeentelijk openbaar domein, net als het betrappen en beboeten van sluikstorters.

“Ook voor Grimbergen is er meteen goed nieuws: de eerste sluikstortboetes zijn onderweg. Incovo kreeg van de gemeente een overzicht van de plekken waar sluikstorten het meest voorkomen. Die plekken worden vanaf begin januari door Incovo extra in het oog gehouden. Met succes: de eerste vaststellingen werden gedaan en de GAS-boetes zijn in opmaak. Naast de GAS-boete die kan oplopen tot 300 euro, moet de vervuiler ook de opruimkosten betalen. Afhankelijk van de hoeveelheid kan ook deze factuur oplopen tot meer dan 500 euro”, aldus Lauwers.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise