15 appartementsbewoners geëvacueerd na brand in ondergrondse garage

In de Jozef Van Engelgomstraat in Grimbergen is maandagmiddag brand ontstaan in een ondergrondse garage. Een 15-tal appartementsbewoners werden tijdelijk elders ondergebracht.

De brand ontstond rond 14.25 uur. “In een ondergrondse garage was iemand aan het werken aan zijn brommer”, zegt korpschef Jurgen Braeckmans van de politiezone Grimbergen. “Om een onduidelijke reden is er brand ontstaan met heel wat rookontwikkeling tot gevolg. Die persoon heeft het vuur eerst nog zelf proberen blussen.”

Een sociale woningblok van Providentia werd veiligheidshalve ontruimd terwijl de brandweer ter plekke kwam voor de bluswerken. “In totaal zijn een 15-tal mensen zijn tijdelijk geëvacueerd naar de nabijgelegen sporthal. Zij mochten na een tweetal uur stilaan terugkeren naar hun woning.” De schade blijft beperkt tot de ondergrondse garage.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise