LAGO-groep gaat Pierebad exploiteren en uitbreiden met fitness en padel: heropening zwembad voorzien in januari

Het gemeentelijk zwembad ‘Pierebad’ in Strombeek-Bever wordt vernieuwd en uitgebreid met gezinsrecreatie, fitness en padel. De heropening van het 25 meter sportbad is gepland in januari 2022.

De gemeente Grimbergen kiest voor een publiek-private samenwerking van 20 jaar met de LAGO-groep die de exploitatie zal verzorgen vanuit haar jarenlange ervaring. De groep opende dit jaar het een twaalfde zwemparadijs en een vierde fitnessclub in België. Jaarlijks verwelkomen ze meer dan 3 miljoen bezoekers voor sport, ontspanning en waterpret.

Grimbergenaars zullen binnenkort weer volop kunnen genieten van waterplezier. Ook scholen en clubs kunnen de zwemactiviteiten hervatten in hun vertrouwde Pierebad. De komende weken starten de vernieuwingswerken waarbij de technische installaties van het bestaande zwembad vervangen worden. Verder wordt er ingezet op duurzaamheid met onder andere de installatie van zonnepanelen, vervanging van de huidige verlichting door led en voorziening van regenwaterrecuperatie.

“LAGO is dankzij hun expertise de beste partij om de infrastructurele vernieuwingen en de exploitatie in goede banen te leiden”, zegt Sportschepen Tom Gaudaen (Open VLD). “Vanaf januari kan er weer gezwommen worden in het sportbad en het instructiebad, ik ben bijzonder blij dat onze scholen en clubs dan weer in het zwembad terecht kunnen.”

Het kinderbad wordt uitgebreid met leuke interactieve speelelementen en een glijbaantje. De wellness krijgt een volledige opfrisbeurt en wordt uitgebreid met een buitensauna. Verder wordt het horecagedeelte met bijhorend terras aangepakt. De opening van de vernieuwde recreatie en het Rest-eau-café is voorzien voor de paasvakantie van 2022.

LAGO CLUB Grimbergen Pierebad wordt daarnaast ook dé sportieve ontmoetingsplaats met fitness en padel. Vanaf april 2022 kunnen sportievelingen hun hart ophalen in een laagdrempelige fitnessclub waar sporten een plezier is voor iedereen. Onder begeleiding van professionele coaches werk je aan je persoonlijk doel op de allernieuwste fitnesstoestellen. Nog voor de zomervakantie opent ook LAGO CLUB Padel op de site. Er wordt een outdoor padel accommodatie voorzien met vier velden.

Om alle vernieuwingen en uitbreidingen te realiseren investeert LAGO 4 miljoen euro. De gemeente Grimbergen voorziet een jaarlijkse subsidie van 715.000 euro. Het huidige gemeentepersoneel kan de overstap maken naar LAGO CLUB Grimbergen Pierebad. In totaal zullen er 20 à 25 medewerkers tewerkgesteld worden.

“We willen de favoriete sportieve – en gezinsuitstap worden voor de Grimbergenaars”, aldus Diether Thielemans, algemeen directeur van LAGO.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise