Nieuwe skate-, step- en BMX-infrastructuur op komst in Veilinglaan

De sportdienst merkt al een tijdje dat het aantal skaters in Meise meer en meer de naburige skateparken bezoekt. De vervanging van het oude skatepark aan de Veilinglaan in Wolvertem is dan ook een prioriteit.

De gemeenteraad gaf op 15 november groen licht voor de realisatie van een nieuwe skate-, step- en BMX-infrastructuur in Wolvertem. Blijven renoveren is geen oplossing op langere termijn en daarom kiest het lokaal beleid voor een nieuw en ruim skatepark waar zowel beginners als gevorderden hun hobby zullen kunnen beoefenen.

De bedoeling is dat het skatepark volledig in beton gegoten wordt met alle moderne spelelementen. Hierdoor zal de site van het Frans Lathouwersstadion naast de bestaande voetbalvelden en paardenpiste nog aantrekkelijker worden. De kostprijs van de aanleg wordt geraamd op 150.000 euro.

In de opdracht zal worden opgenomen dat firma’s de ideeën van de skaters zeker moeten meenemen in de uitgetekende plannen. De sportdienst en de schepen voor de sport voorzien dan ook volgende week een overleg met vertegenwoordigers van de skaters.

De realisatie van de site kan van start gaan nadat de hele procedure is afgerond en een aannemer wordt aangesteld. De uitvoering is voor 2022 gepland.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise