Politie Grimbergen test bodycams

De politie van Grimbergen zet momenteel bodycams in tijdens bepaalde interventies. Het gaat om een testfase van enkele weken. Met de camera’s hoopt de politie woord tegen woord-discussies te vermijden.

Wie voortaan in aanraking komt met de Grimbergse politie maakt kans dat de discussies in beeld worden gebracht. Twee weken lang test de politie immers vier bodycams. Nadien volgt nog een tweede test met vier camera’s van een andere firma. Voorlopig worden de interventiediensten uitgerust met de camera’s maar het is niet uigesloten dat op termijn eventueel rechercheploegen bij een inval gebruik kunnen maken van de camera’s of bijvoorbeeld zelfs de wijkpolitie.

Het gebruik van de bodycam moet er voor zorgen dat er meer bewijsmateriaal is bij eventuele discussies tussen agenten en burgers. Bij aanvang van de interventie moet wel duidelijk gemaakt worden dat het gesprek opgenomen wordt. De politie van Grimbergen hoopt vooral dat het geweld tegen agenten op deze manier kan aangepakt worden, al is een bodycam ook in het belang van de burger bij een eventuele latere klacht over politiegeweld.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise