Eerste ultrasnelle laadpalen aan Brusselse ring ingehuldigd bij Living Tomorrow

De eerste ultrasnelle IONITY-laadpalen zijn woensdag aan de Living Tomorrow-campus in Vilvoorde, vlak bij de Brusselse Ring, ingehuldigd. Iedereen kan zijn elektrische wagen aan die laadpalen in ongeveer 15 minuten opladen. De laadpalen zijn een eerste stap om van de nieuwe Living Tomorrow-campus een belangrijk ‘Hoppinpunt’ te maken aan de Brusselse Ring.

Elektrisch rijden raakt steeds meer ingeburgerd. Automerken zetten volop in op elektrische wagens met steeds betere batterijen en actieradius en partijen als IONITY (het grootste Europese high power laadnetwerk) en ABB bouwen steeds meer en snellere laadinfrastructuur. Hun samenwerking levert dan ook ultrasnelle laadpalen op waarmee je je wagen (afhankelijk van het type) in amper 15 minuten kan volladen.

“De uitrol van steeds meer en betere laadinfrastructuur is het speerpunt van onze beleidsaanpak rond elektrische mobiliteit”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). “Ons doel is om minstens elke 25 kilometer een (ultra)snellader te plaatsen op belangrijke Vlaamse verkeersassen. Het is dan ook fantastisch dat innovatiecampus Living Tomorrow en zijn partners hier een voortrekkersrol in opnemen, zeker in een belangrijke mobiliteitsregio zoals de Vlaamse Rand.”

Living Tomorrow zet met de ultrasnelle laadpalen bovendien een eerste stap naar de rol die het wil spelen als Hoppinpunt (vervoersknooppunt, red.) van de toekomst. De nieuwe campus – waar volop gebouwd wordt aan een futuristische toren van 15 bouwlagen – zal op termijn immers een interessant knooppunt worden van de Ringtrambus, de fietssnelweg naar Brussel centrum en een droneport met mogelijk verbinding naar Brussels Airport.

“We hebben samen met de stad Vilvoorde en de provincie een plan uitgewerkt waarbij we zullen meewerken aan de mobiliteit van morgen voor de regio”, zegt CEO Joachim De Vos van Living Tomorrow. “Zo willen we van onze innovatiecampus een interessante hub maken waar mensen makkelijk en duurzaam kunnen geraken, maar van waaruit ze ook verder kunnen richting Brussel centrum of Zaventem bijvoorbeeld. We willen dan ook graag elektrische fietsen en speed pedelecs ter beschikking gaan stellen.”

Ook burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (Vooruit) toont zich opgetogen. “Het is geen toeval dat deze primeur zich situeert op Vilvoords grondgebied. De uitbouw van een mobipunt aan Living Tomorrow speelt een centrale rol in de ontwikkeling van een nieuw mobiliteitsnetwerk dat zich uitstrekt van Brussels Airport tot aan de Heizel en Brussel centrum. Hierbij is veel aandacht voor zachte mobiliteit openbaar vervoer en elektrisch transport. De ‘zwevende’ fietssnelweg en de Ringtrambus die langs Living Tomorrow passeren maken hier een belangrijk onderdeel van uit.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise