Deel Poel en Spoorwegbaan wordt fietsstraat vanaf 11 oktober

De Poel (gedeelte tussen Kruiskouter en Spoorwegbaan) en Spoorwegbaan (gedeelte tussen Poel en Zittert) worden vanaf 11 oktober een fietsstraat.

Verbinding met fietssnelweg

Ze liggen in het verlengde van de fietssnelweg F212 en zorgen ervoor dat de fietsverbinding tussen Asse en Brussel op een veilige manier wordt doorgetrokken. Onze gemeente telt intussen 11 fietsstraten. De overige fietsstraten zijn Mollestraat, Onderrichtstraat, Ichelgemstraat, Pastinakenstraat, Witteramsdal, Petrus Ascanusplein, Drielindenbaan, Parklaan en Koensborre.

Principe fietsstraat

In een fietsstraat mogen fietsers de volledige breedte van de rijbaan (eenrichtingsverkeer) of de helft van de rijbaan langs de rechterzijde (tweerichtingsverkeer) gebruiken. Gemotoriseerde voertuigen mogen fietsers niet inhalen en maximum 30 km/u rijden. Het begin en einde van de fietsstraat wordt aangeduid met de blauwe aanwijzingsborden F111 en F113.

Vragen/opmerkingen mag je steeds sturen naar mobiliteit@asse.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk