Inbrekers drinken cola en eten Zwan worstjes maar stelen ook aanzienlijke buit

Aan de Van Doorslaerlaan in Meise gebeurde maandag een opvallende inbraak op klaarlichte dag. Achteraan een woning in renovatie braken de daders een vrijstaande garage open. Daarbij verwondde één van de daders zich aan glasscherven van het gebroken venster. De dieven namen er onder andere een Honda crf 250L bromfiets, een crossfiets van BMC en Makita werfmateriaal. De vader van het slachtoffer raamt de buit op zo’n tienduizend euro.

“Nadien hadden ze ook nog het lef om de kelder van de woning in renovatie binnen te dringen”, vertelt de man. “Daar stond wat frisdrank, alcohol en wat versnaperingen. Ze dronken colaatjes leeg en aten de Zwan worstjes op. Zelfs de chocopot werd uitgelekt.”

De inbraak werd pas maandagavond rond 22 uur opgemerkt en gesignaleerd bij de politie. Zij kwamen dinsdagmiddag ter plaatse voor een sporenonderzoek, onder andere van de achtergelaten bloedsporen op de glasscherven.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise