Wandel en ontdek ‘De gezondste wandeling’

Sinds 10 juni kan je in Grimbergen ‘De gezondste wandeling’ ontdekken en uittesten; een interactieve wandeling met zeven haltes. Elke drie maanden komt er een nieuwe wandeling met telkens een ander thema.

Bij elke halte vind je een QR-code met tips, informatie, geluids- of videofragmenten over een preventief gezondheidsthema. De komende drie maanden krijg je zo op een prettige, gezonde manier informatie over – jawel – ‘vaccinatie’. Waar komt het woord vaccin vandaan? Waarom zijn de vaccins er zo snel? Hoe werkt je immuunsysteem?… Wandel en ontdek de antwoorden. De eerste 3 maanden staan de QR-codes op de route van de Gravenboswandeling. De wandeling van 6,1 km start aan de Lourdesgrot, Westvaartdijk 16-68 te 1851 Humbeek.

‘De gezondste wandeling’ snijdt elke drie maanden een nieuw thema aan. Na ‘vaccinatie’ volgt in september, oktober en november is dat ‘onze mentale veerkracht’.

“De fysieke en mentale gezondheid van al onze inwoners is voor ons belangrijk. Daar willen wij via verschillende wegen op inzetten. ‘De gezondste wandeling’ is hiervoor ideaal. Naast al de voordelen van het wandelen, krijg je eveneens op een ontspannen wijze informatie over verschillende gezondheidsthema’s. Én we grijpen de gelegenheid aan om onze mooie Grimbergse wandelingen in de kijker te zetten”, zegt Jean-Paul Windelen, schepen van welzijn (N-VA).

Bij elk nieuw thema vind je de bordjes met de QR-code terug op een andere wandeling in Grimbergen. Meer informatie vind je op www.grimbergen.be/de-gezondste-wandeling.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise