Tankstation verzegeld nadat citerne overloopt

Het ‘pittoreske’ tankstation langs de Humbeeksesteenweg is vorige woensdag door de politie en de gemeente verzegeld. Tijdens het vullen van de silo’s is er een fout opgetreden waardoor liters mazout en diesel uit de citernes stroomden.

Het probleem ontstond vorige week zaterdag toen de ondergrondse citernes werden gevuld. Wanneer die volgegoten zijn, zou er een alarm moeten afgaan zodat de bediende stopt met vullen. Het is echter niet duidelijk wat er precies fout liep, maar liters mazout stroomden weg via de riolering.

De brandweer kwam ter plaatse en de rioleringen werden grondig uitgespoeld. De milieudienst van de gemeente besloot echter dat de pomp moest worden afgesloten in afwachting van een bodemonderzoek.

De vraag is vooral of de overtollige benzine al dan niet in de grond terecht kwam of netjes in de daarvoor voorziene putten die bedoeld zijn om milieuverontreiniging tegen te gaan. Het tankstation kreeg in 2015 nog een nieuwe milieuvergunning waarbij de goede werking van die putten moet worden aangetoond. De pomp werd twee dagen voor het incident nog maar net overgenomen door nieuwe uitbaters. Zij moeten nu aantonen dat het probleem verholpen is voor er van een heropening sprake is.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise