Stad zet in op nieuwe ondernemers met fysiek startersloket

Stad Vilvoorde en vzw Broeilab hebben nu ook een fysiek startersloket geopend op de Nowélei. Daarmee wil men nog verder inzetten op de bekendheid en de laagdrempeligheid.

De digitale opening van het startersloket in december is alvast een succes te noemen. “Niet minder dan 40 geïnteresseerden namen ondanks de verwarrende tijden contact op met concrete vragen, plannen of ideeën”, zegt schepen van Economie Didier Cortois (Open VLD). “Nu de coronamaatregelen het toelaten achten we het moment gekomen om de volgende stap te zetten, namelijk het fysiek openen van het startersloket. We zullen op deze manier mensen nog efficiënter wegwijs kunnen maken in de wereld van ondernemerschap in de breedst mogelijke zin: helpen bij oprichting van een vennootschap, ondernemingsideeën mee aftoetsten, hulp bij het opstellen van een business- of financieel plan, starters wegwijs maken in de wereld van BTW, banken, verzekeringen en huisvesting.”

Het startersloket opent de deuren fysiek in de gebouwen aan de Nowélei 47 die Copper aanbiedt aan het initiatief om zo bij te dragen aan het startersklimaat. Ward Van Criekinge, kersvers voorzitter van vzw Broeilab, licht toe: “Met Broeilab willen we mee starters ondersteunen om hun ideeën verder te laten rijpen en te concretiseren. We zien sinds onze opstart begin 2018 zelfs in coronatijden de zin om te ondernemen stijgen in onze stad. Wij willen hier graag bij helpen en hen zo ook in onze gezellige stad houden. Dit is voorts ook een mooie aanvulling op onze taak als leegstandsbeheerder, en op onze visie om lokaal talent verder te laten groeien.”

Meer info: www.vilvoorde.be/startersloket-vilvoorde

Foto: André Thys

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise