Pierebad blijft nog minstens tot september gesloten

Zwembad Pierebad in Strombeek-Bever blijft nog minstens tot september gesloten voor publiek en sportclubs. De heropening hangt af van concrete afspraken met een eventuele overnemer.

Het zwembad Pierebad was de voorbije maanden al gesloten voor dringende herstellingswerken. Zo werden onder andere alle verlichtingsarmaturen vervangen, voegen hersteld en de lekken aan het kleine instructiebad gedicht. Voor het vervangen van de loszittende wandtegels wordt een aanbesteding uitgeschreven.

De werken verliepen vlot, maar andere problemen doken op. “De normen voor brandveiligheid zijn strenger geworden en het gebouw moet conform gemaakt worden”, legt Sportschepen Tom Gaudaen (Open VLD) uit. “Daarnaast zijn ook de technische keuringen verstrengd. We willen alle installaties en uitrustingen die gebreken vertonen in Ă©Ă©n keer aanpakken.”

Dit zal evenwel nog enige tijd in beslag nemen. Het zwembad zal zeker niet voor september kunnen openen. “De concrete heropening zal afhangen van de afspraken met de eventuele overnemer van het zwembad. We betreuren dat het zwembad zo lang gesloten zal zijn, maar veiligheid staat voorop. Nadat alle herstellingen afgewerkt zijn Ă©n de overname geregeld is, zullen we kunnen genieten van een schitterend zwembad en meer dienstverlening”, aldus Gaudaen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise