Steven en Christel van ‘In den Bloeyenden Wijngaerdt’ genieten van sterrenmaaltijd

Steven (35) en Christel (34) baten in Asse het restaurant met feestzaal In den Bloeyenden Wijngaerdt uit. Vlak voor corona deden ze enkele zware investeringen in hun zaak en waren ze klaar om hun klanten goed te verwennen. Maar toen ging het land in lockdown en kwamen er ook geen gasten meer langs. Het koppel zette alles op alles om ervoor te zorgen dat het allemaal toch een beetje bleef draaien in de vorm van takeaway, maar het is niet simpel.

Ook als koppel is het geen gemakkelijk gegeven, want ze zijn nu 24 uur op 24 samen. Om zijn appreciatie voor zijn vriendin Christel te laten blijken, schakelde Steven de ‘Koeriers van Plezier’ van radiozender Joe in. Voor de actie op de radiozender liepen er meer dan vierduizend aanvragen binnen.

Presentatrice Alexandra Potvin stond het koppel vrijdagnamiddag aan hun woning op te wachten in het bijzijn van topchef Viki Geunes van het driesterrenrestaurant ‘t Zilte in het MAS in Antwerpen. De topchef had een takeawaymaaltijd bereid waar het koppel ‘s avonds uitgebreid van kan genieten. “Het is fijn om te koken voor collega’s”, zegt de topchef die met zijn maaltijd helemaal uit Antwerpen kwam. (Lees verder onder de video)

“Ook met ‘t Zilte doen we aan takeaway en zo heb ik onze paasmenu mee voor Steven en Christel. Daarbij zitten onder meer twee amuses, een salade met koningskrab, maar ook kabeljauw en een beetje kaviaar. Als hoofdgerecht heb ik pre salé lamsvlees met couscous en als dessert een crème Nantais. Helemaal zoals ze in ‘t Zilte zouden kunnen eten, maar dan zonder de locatie en de bediening erbij”, lacht de topchef.

Het paasweekend zou voor den Bloeyenden normaal ook een topweekend zijn, maar nu werken Steven en Christel noodgedwongen met takeaway. “We mogen niet klagen, het ene weekend gaat dat al wat beter dan het andere”, zegt Steven. “Maar we missen onze trouwe klanten wel. Ik schreef ons in voor de actie van Joe omdat ik vind dat mijn vriendin eens een verrassing verdient. Het is niet altijd even makkelijk nu we vaak samen thuis zitten. Ik vind het geweldig dat er hier plots een topchef aan de deur staat. Het zal smaken vanavond​.”

Beide chefs hopen toch vooral dat ze snel opnieuw voor een vol restaurant mogen koken. “En dan kunnen we ook eens bij elkaar gaan eten of een glas gaan drinken”, lachen ze nog.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk