Agenten vatten dief die in het bezit is van gestolen werkmateriaal

De lokale politie TARL heeft dinsdagnacht in Liedekerke een dief op heterdaad betrapt. De inbreker was in het bezit van gestolen werkmateriaal. Het was een alerte burger die de gouden tip bezorgde.

Een alerte buurtbewoner merkte de inbreker in de nacht van dinsdag op woensdag op in de 14de Zijweg in Liedekerke en verwittigde de politie.

“De politiepatrouille kon de verdachte in een tuin in de Vrijheidstraat arresteren. De verdachte was op dat moment in het bezit van onder meer gestolen werkmateriaal en plande om nog meer gestolen goederen diezelfde nacht op te halen. In de daaropvolgende huiszoeking werden nog gestolen goederen aangetroffen, waaronder een grasmachine”, laat de lokale politie weten. 

De lokale politie opende nu een onderzoek op basis van de verklaringen van de verdachte naar verbanden met inbraken in de regio Denderleeuw, Liedekerke en Roosdaal. De betrokkene werd overgebracht naar het hoofdcommissariaat en werd woensdag al voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Topartikels editie Ninove-Dender