Nieuwe rode restafvalzakken uit recycleerbaar materiaal

Op de verschillende verkooppunten zijn de nieuwe rode restafvalzakken geleverd. De gemeente Grimbergen vraagt om vanaf 16 april alleen nog deze exemplaren te verkopen.

De productie van nieuwe afvalzakken was noodzakelijk om in regel te zijn met de Vlarema-wetgeving die wordt opgelegd door de Openbare Vlaamse Afvalstoffen Maatschappij (OVAM). De restafvalzak wordt vervangen door een nieuwe rode huisvuilzak bestaande uit recycleerbaar materiaal. Dit materiaal is iets roder van kleur en voelt anders aan qua structuur. De oude restafvalzakken mag je tot 30 juni gebruiken. Daarna worden alleen de nieuwe rode zakken opgehaald. Ongeopende volle rollen kun je gratis omruilen tegen nieuwe zakken in de Gemeentelijke Loods, in het gemeentehuis aan het onthaal en in het Sociaal Huis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise