Stijgend aantal COVID-19 besmettingen: gemeentebestuur roept op tot strikte naleving van de maatregelen

De laatste dagen stijgt het aantal COVID-19 besmettingen in Grimbergen. Op 1 dag kwamen er 28 nieuwe gevallen bij. De gemeente vraagt dan ook met aandrang aan al haar inwoners om de coronamaatregelen strikt na te leven. Er komen extra controles op straat, in de horeca en bij sportactiviteiten.

De voorbije 14 dagen waren er al 298 bevestigde coronabesmettingen (bron: www.sciensano.be). Op 1 dag kwamen daar nog eens 28 nieuwe gevallen bij. Het gemeentebestuur volgt de cijfers nauwgezet op, samen met de overheid en de huisartsen.

“Er is geen reden tot paniek, maar extra waakzaamheid en actie is nodig”, zegt burgemeester Chris Selleslagh. “We moeten vermijden dat het aantal besmettingen verder stijgt. Ik roep alle inwoners op om de coronamaatregelen nauwgezet na te leven.”

De gemeente zal nog meer inzetten op controles op straat, bij de horeca en bij sportactiviteiten. Wie de regels overtreedt, zal de gevolgen ervan moeten dragen. “We merken dat alles goed geregeld is tijdens de sportactiviteiten. Het probleem stelt zich echter erna wanneer er toch gedoucht wordt, de kleedkamers gebruikt worden of er nog een glas gedronken wordt in de kantine. Ook hier moeten de coronaregels strikt nageleefd worden”, verduidelijkt burgemeester Selleslagh. De gemeente zal alle sportclubs en horeca nogmaals herinneren aan de maatregelen.

De gemeente vraagt de basisregels te respecteren: beperk het aantal nauwe contacten en hou je aan de regels voor bijeenkomsten. Hou voldoende afstand van mekaar, draag een mondneusmasker en was regelmatig je handen. Wees extra waakzaam in de buurt van kwetsbare mensen. “Door nu de regels met z’n allen strikt toe te passen, zorgen we ervoor dat er veilig gewoond, gewerkt en genoten kan worden in onze gemeente”, besluit Selleslagh.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise