AZ Jan Portaels heeft opnieuw aparte COVID-afdeling

In het AZ Jan Portaels in Vilvoorde is woensdag opnieuw een COVID-afdeling geopend. Daarmee wapent het ziekenhuis zich voor een nieuwe toestroom van patiënten nu de algemene gezondheidssituatie almaar verslechterd.

Momenteel worden er negen besmette patiënten verzorgd. Daarvan ligt er eentje op Intensieve Zorgen. Zondag is er ook een coronapatiënt overleden.

“We hebben in ons ziekenhuis voorzien dat vanaf dat er een bepaald aantal coronapatiënten zijn opgenomen, we een aparte afdeling openen”, zegt woordvoerster Helena Polfliet van het AZ Jan Portaels). “Dat is nu dus het geval en daarom opent woensdag een aparte COVID-afdeling met 14 bedden. Er is ook een speciaal zorgteam voor samengesteld. Als de afdeling toch vol geraakt, gaan we opnieuw verder over op kamerisolatie. Uiteindelijk kan er dan eventueel ook nog een tweede afdeling geopend worden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise