Afgevallen bladeren mogen zonder afspraak naar recyclagepark

Afgevallen bladeren afkomstig van het openbaar domein en private eigendommen kan je vanaf nu zonder afspraak binnenbrengen op de beide recyclageparken. De dienst Groen plaatste ook al 109 bladkorven verspreid over het Grimbergse grondgebied.

“Doordat de hoeveelheid afgevallen bladeren vaak groter is dan de opvangcapaciteit in deze bladkorven, zocht het gemeentebestuur naar een oplossing”, zegt schepen voor Afvalbeleid Yves Verberck (Vernieuwing). “Afgevallen bladeren afkomstig van het openbaar domein en het privaat domein kan voortaan op de beide recyclageparken binnengebracht worden zonder afspraak. Deze regeling bestaat reeds voor grasafval. Het binnenbrengen van afgevallen bladeren valt net zoals grasafval onder het tarief van groenafval. Dit is gratis voor laadruimtes tot en met 1,5 meter.”

Let wel: u dient zich wel aan te sluiten bij de wachtrij aan het recyclagepark voor u toegang krijgt van de parkwachter. Bezoekers die naast afgevallen bladeren en/of grasafval nog andere fracties wensen binnen te brengen, moeten wel een afspraak maken.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise