Meer dan halve ton zwerfvuil opgeruimd op World Cleanup Day

440 kg zwerfvuil en 80 kg PMD: dat is het resultaat van 2 uur zwerfvuil opruimen op World Cleanup Day die plaatsvond op 19 september.

127 vrijwilligers maakten verschillende buurten en straten in Grimbergen zwerfvuilvrij. De gemeente kreeg tijdens deze opruimweek extra ondersteuning van de bedrijven Indaver, garage Bogemans en Procter & Gamble die de handen uit de mouwen staken om hun omgeving proper te maken.

Toch blijft het illegaal storten een storend probleem in de gemeente. Ook nu weer werden 40 zakken sluikstort aangetroffen.

Schepen van Leefmilieu Yves Verberck (Vernieuwing): “Met de komst van het coronavirus viel onze jaarlijkse lenteschoonmaak in maart in het water. Ik ben dan ook zeer blij met de grote opkomst en inzet van onze inwoners. Ook onze ‘Mooimakers’ die op vrijwillige basis het hele jaar door helpen om de Grimbergse straten schoon te houden, ben ik bijzonder dankbaar. Een bedankingsreceptie was dit jaar door de coronamaatregelen niet mogelijk. Deze inzet verdient een extra appreciatie. Daarom boden we de deelnemers na afloop van de actie een fijne attentie aan vanuit het gemeentebestuur.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise