Mondmasker verplicht op de Piereman (maar dat heeft niet iedereen begrepen)

Door de stijging van het aantal besmettingen met Covid-19 en om de verdere verspreiding van coronavirus tegen te gaan, besliste de Grimbergse burgemeester in de omgeving van de Piereman het dragen van een mondmasker te verplichten. Volgens de politie wordt er tegen de maatregel veel gezondigd en worden er dus boetes uitgeschreven.

“In en rond de omgeving van het skatepark komen veel mensen van alle leeftijden bijeen en is het moeilijk om de social distancing te respecteren”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD). “Daarom moet iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar in deze zone verplicht de mond en de neus bedekken met een masker of elk ander alternatief in stof.”

De politie van Grimbergen laat weten dat er uit veelvuldige controles blijkt dat er tegen deze maatregel veel gezondigd wordt. “Onze ploegen kregen dan ook de opdracht om steeds te verbaliseren”, klinkt het.

Het burgemeestersbesluit over de verplichting van het mondmasker geldt alvast tot 31 augustus en kan indien nodig worden verlengd.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise