CC Het Bolwerk organiseert openluchtconcerten tijdens laatste weekenden van zomervakantie

Onder de noemer ‘zomerterras’ lanceert CC Het Bolwerk de twee laatste weekenden van augustus een reeks van openluchtconcerten op het Bolwerkplein. Het cultuurcentrum stelde een divers programma samen met zowel lokaal als internationaal talent aan democratische prijzen, voor een zittend publiek en helemaal coronaproof.

Schepen van cultuur Moad El Boudaati (SP.A) licht toe: “Het cultuurcentrum verblijdt al een hele zomer lang wijkbewoners met ‘zomersurprises’: mobiel straattheater dat tot bij de mensen thuis wordt gebracht. Met deze ‘zomerterras’-openluchtconcerten kunnen we een stap verder gaan en verwelkomt het cc weer bezoekers op zijn Bolwerkplein. Gezeten aan tafels in hun bubbel van 2 of 4, kunnen muziekliefhebbers op een veilige manier genieten van verschillende muziekgenres. Wij zijn vooral blij dat we de Vilvoordenaars opnieuw cultuur kunnen aanbieden, op een veilige manier en met lokale musici.”

De concerten variëren van Vlaamse klassiekers en moderne songs tot Turkse, Spaanse muziek en Franse chanson. Om alle drempels weg te nemen en om lokale muzikanten weer een podium in eigen stad te bieden, wordt elke zondag een concert gratis aangeboden. Op zondag 23 augustus om 11 uur speelt Tatyos Ensemble met Vilvoordenaar met Turkse roots Mevlüt Akgüngör en op zondag 30 augustus om 16 uur Chico y Altamira met Vilvoordenaars met Spaanse roots Chico en Tinin. Op het programma staan verder: Rumbaristas op 21 augustus om 20 uur, The Calicos op zaterdag 22 augustus om 20 uur, Jelle Cleymans op zondag 23 augustus om 16 uur, Riguelle zingt Brel op vrijdag 28 augustus om 20 uur en Johan Verminnen op zaterdag 29 augustus om 20 uur.

Per openluchtconcert worden maximum 200 tickets ter beschikking gesteld.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise