Drie koningen nodigen iedereen uit voor happening

Vandaag en de rest van de week trekken de drie koningen in Humbeek van deur tot deur om iedereen uit de nodigen op de Driekoningenhappening op het feestterrein aan de kanaalbrug van Humbeek. Die wordt al voor de 21ste keer georganiseerd samen met de plaatselijk verenigingen.

De driekoningenhappening is ook het eerste Grimbergse evenement dat geconfronteerd wordt met de nieuwe regelgeving inzake het verbod op gebruik van wegwerpplastic. Vanaf dit jaar schakelen wordt dan ook overgeschakeld naar herbruikbare bekers. Er werden duizenden herbruikbare jeneverglaasjes, cavaglazen en drinkbekers aangekocht. Organisatie Sas events investeerde zelfs in de aankoop van een afwasmachine om de bekers op een milieuvriendelijke manier te reinigen. Als bezoeker betaal je per beker een waarborg die je bij het inleveren volledig terug krijgt.

Er wordt geen enkele moeite gespaard om op zaterdag 11 januari het terrein om te toveren in een feestdorp met tal van chalets die bemand worden door lokale verenigingen en een waaier aan lekkers aanbieden. Er is de hele dag een fijne après ski-sfeer op het terrein. Bovendien kan je met de kids om 16u terecht in de verwarmde feesttent voor een gratis optreden van Papa Chico.

Om 20u45 is er het traditionele vuurwerk boven het kanaal met aansluitend ambiance met DJ Koenius.

De driekoningenhappening is het eerste Grimbergse evenement dat geconfronteerd wordt met de nieuwe regelgeving inzake het verbod op gebruik van wegwerpplastic. Vanaf dit jaar schakelen wij dan ook over naar herbruikbare bekers. Er werden duizenden herbruikbare jeneverglaasjes, cavaglazen en drinkbekers aangekocht. Sas events investeerde ook in de aankoop van een afwasmachine om de bekers op een milieuvriendelijke manier te reinigen. Als bezoeker betaal je per beker een waarborg die je bij het inleveren volledig terug krijgt.

Drie koningen humbeek

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise