Meise bezorgt kinderen in armoede verjaardagscadeau

De gemeente Meise en vzw Feestvarken slaan de handen in elkaar in de strijd tegen kinderarmoede. Samen willen ze kinderen die in armoede leven een fijne verjaardag bezorgen met een verjaardagspakket.

Vanaf 1 januari 2020 gaat de gemeente Meise een samenwerking aan met vzw Feestvarken. Samen zorgen ze ervoor dat kinderen tussen drie en twaalf jaar die in armoede leven een verjaardagspakket krijgen. In elk pakket zit een mooi cadeau voor het kind, een traktatie om uit te delen in de klas en benodigdheden om thuis een feestje te organiseren.

De sociale dienst van OCMW Meise bezorgt de geboortedatum en het geslacht van de kinderen aan Feestvarken vzw. Op basis hiervan stellen zij een pakket samen. Op deze manier blijft de anonimiteit en de privacy van de cliënt gerespecteerd. Een tweede doel van de samenwerking is om mensen meer bewust te maken van kinderarmoede in België.

In België leeft 12% van de kinderen in ernstige kinderarmoede. In vergelijking met onze buurlanden (8 – 9%) ligt dit cijfer heel hoog. Ook in Meise leeft bijna 3% van de kinderen in ernstige kinderarmoede. Via lespakketten aan scholen en inlevingspakketten voor bedrijven wil Feestvarken vzw werken aan sensibilisering.

Thomas Goethals, schepen van sociaal beleid, gezin en jeugd: “Het bestuur maakte van de strijdtegen (kinder)armoede een prioritaire doelstelling in het meerjarenplan. Een eerste stap hierin is om ervoor te zorgen dat elk kind in Meise een fijne verjaardag kan vieren. Elk kind verdient een cadeau en een feest met vriendjes.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise