Kerststal aan Troostbasiliek in brand gestoken

 

De kerststal aan de Troostbasiliek is wel degelijk in brand gestoken. Een moeder heeft zich maandag na de feiten aangeboden met de melding dat haar 12-jarige zoon en diens 11-jarig vriendje verantwoordelijk zouden zijn. Bij het verhoor dinsdag bekenden zij ook de feiten. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

Het vuur ontstond maandag rond 16.15 uur in de kerststal op het binnenplein van de basiliek. Het was een patrouille van het fietsteam van de politiezone die de rookpluim opmerkte en de brandweer verwittigde. De Leuvensestraat werd meteen afgesloten voor de bluswerken. Er zijn geen gewonden gevallen.

Er is geen schade aan de basiliek zelf al was er ook binnenin rookontwikkeling. De brandweer was tijdig ter plaatse om te vermijden dat de brand zou overslaan. De brand is dus tot het binnenplein beperkt gebleven. De kerststal en een bijgebouw van de basiliek gingen wel in vlammen op.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise