Oude kerstfiguren uit basiliek in etalage kledingwinkel

In de schaduw van de basiliek van Grimbergen kan je een bijzondere kerststal bewonderen op een niet voor de hand liggende plek. In de etalage van de charmante kledingwinkel ‘Bij Yvette’, al 67 jaar een instituut in Grimbergen, kan je beelden bewonderen die na de Tweede Wereldoorlog decennialang, de dienst uitmaakten in de grote kerststal van de basiliek.

Een twaalftal jaar hadden de imposante plaasteren beelden – waaronder dromedarissen en de Drie Koningen – hun tijd gehad en zouden ze vervangen worden. Yvette (73) en haar Lucien (73) kregen dat via een pater te horen en konden de beelden op de kop tikken. Nu hebben ze dus hun tweede leven in de etalage van de kledingwinkel. Tot tevredenheid van de klanten want die kijken hun ogen uit bij het zien van de statige figuren. “’Amai, waar heb je die gehaald?’, krijg ik nog altijd te horen”, vertelt Yvette. “De collectie is helaas wel niet compleet. Zo voorzien we zelf het kindje Jezus. Een iets modernere versie want het is een babypop (lacht).”

Je kan de bijzondere kerststal van Yvette nog bewonderen tot Driekoningen. Eén adres: Abdijstraat 17 in Grimbergen.

Kerststal bij Yvette

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise