Werken doen patisserie Biasetto verhuizen

Al meer dan 20 jaar baat Nathalie Van Duuren met haar man Fabrice Debroux de bekende patisserie Biasetto uit op het Gemeenteplein rechtover het cultuurcentrum. Maar nu heeft het koppel noodgedwongen hun zaak moeten verhuizen naar het Sint-Amandsplein. Door de aanhoudende werken en de voorzien aanleg van een ondergrondse parking zagen ze geen andere uitweg dan al zeker tot 2023 een ander pand te huren om hun zaak verder te zetten en het hoofd boven water te houden.

“Momenteel zijn er al werken aan de nutsvoorzieningen bezig op het ganse plein en op het kruispunt worden ook voorbereidingen getroffen voor de aansluiting op het bufferbekken”, legt Nathalie uit. “Vanaf begin volgend jaar start de aanleg van het eigenlijke bufferbekken op het plein. En dat volgt in het najaar nog de aanleg van een ondergrondse parking tot een niveau -3 en de heraanleg van de bovenkant. Pas tegen 2023 zouden de ondergrondse werken voltooid zijn.”

Reden genoeg voor Nathalie en haar man Fabrice om het heft in handen te nemen en de zaak op het vlakbij gelegen Sint-Amandsplein verder te zetten. Al beseft Nathalie dat niet iedereen die luxe heeft. “Wij hebben het geluk gehad te kunnen verhuizen maar andere collega’s zitten ginder vast. Ik hoef er geen tekening bij te maken dat dit allesbehalve een gunstige periode is voor de kleinhandel. Dit zijn géén leuke momenten en daar komen ook nog eens extra onkosten bij zoals nu de huur van dat pand.”

Omdat het winkelpand op de nieuwe locatie iets breder is, hebben Nathalie en Fabrice er ook een gastentafel kunnen plaatsen. “We kunnen dus ontbijt serveren, soep , omelet, belegde broodjes en uiteraard ook koffie en thee. En dit deels ook om de extra kosten dat dit met zich meebrengt te drukken.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise