Gemeenteplein afgesloten tot volgende zomer

Een nieuwe fase van de werken aan het Gemeenteplein in Strombeek-Bever gaat op maandag 2 december van start. Doorgaand verkeer is niet meer mogelijk tot de zomer van volgend jaar.

Aan het Gemeenteplein wordt al een hele poos gewerkt aan een nieuw rioleringsstelsel. Voor de volgende fase moet het plein worden afgesloten voor alle verkeer. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel en een bufferbekken aangelegd onder de helft van het plein (kant oud basketbalveld dat gebruikt wordt als parking).

Het kruispunt met de Hendrik Drapsstraat, de Victor Soensstraat, de Wemmelsestraat en de Jan Mulsstraat wordt afgesloten voor alle verkeer. Het Gemeenteplein zelf wordt aan beide zijden (Cultuurcentrum en handelszaken) afgesloten voor alle verkeer (aan de kant van het eerder vermelde kruispunt tot en met huisnummer 4).

Vanaf de Nieuwelaan kan men nog tot aan het Gemeenteplein rijden, om vanaf daar richting Lakensestraat te rijden. De parkeergarages onder de appartementen aan die zijde van het Gemeenteplein blijven toegankelijk voor de bewoners. Ook de parkeerplaatsen aan die kant van het plein blijven met de wagen bereikbaar vanaf de Nieuwelaan en de Lakensestraat.

Alle handelszaken op het Gemeenteplein blijven tijdens de werken bereikbaar te voet. De Verbeytstraat, de Victor Soensstraat, de Hendrik Drapsstraat en de Jan Mulsstraat blijven toegankelijk voor het plaatselijk verkeer. Wegomleidingen gaan via de Nieuwelaan en Strombeeklinde. De werken zullen tot midden augustus 2020 duren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!