Studio Adagio naar finale Belgium’s Got Talent?

 

Drie dansers van Studio Adagio uit Meise strijden op vrijdag 6 december mee voor de twee plaatsen in de grote finale van het VTM-programma Belgium’s Got Talent.

Studio Adagio is een selectieafdeling van ‘Gym en Dans’ uit Wolvertem en werd opgericht in 1992.

Femke De Vis, Michelle Verbist en Laurens De Vleminck, die begeleid worden door choreografe en coach Gerda Vermeren, mochten op 18 oktober al op het scherm met hun auditie. Het optreden – de drie brengen een opmerkelijke dansact met acrobatie en gymnastiek – werd goed onthaald door de jury en krijgen hierbij 4 ja’s om door te gaan naar de volgende ronde.

De drie moeten er wel wat voor over hebben. “We trainen 4 maal per week, in totaal 12 uur”, vertelt Femke. “Ook buiten de trainingen onderhouden we onze lenigheid, kracht en stabiliteit. Vroeger waren we een groep van 10 dansers. De vele trainingsuren werd voor een aantal dansers teveel om te kunnen blijven combineren met hun studies. Alleen wij drie hielden stand. Met ons drie doen we mee aan wedstrijden moderne dans. In 2018 werden we Belgisch kampioen. Ondertussen zijn er nog twee nieuwe groepen jonge dansertjes geselecteerd bij Studio Adagio. Zij verzekeren de opvolging voor ons.”

Op vrijdag 6 december zullen 8 acts strijden om 2 plaatsen voor de grote finale op 20 december. Hierbij wordt 1 act gekozen door de jury. Het publiek, de mensen thuis, kunnen uit de overige kandidaten ook 1 act kiezen via 2 kanalen: sms’en naar 6677 en gratis via vtm.be

“We zouden heel graag doorstoten naar de finale, maar daarom vragen we de hulp van Meise en omstreken om op ons te stemmen”, aldus nog Femke.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise