Duizenden bezoekers verwacht op 32ste kerstmarkt

Het centrum van Grimbergen wordt op zaterdag 7 en op zondag 8 december voor de 32ste keer het decor van de grootste kerstmarkt van de noordrand. Duizenden bezoekers uit binnen- én buitenland kunnen opnieuw kuieren tussen een 80-tal versierde kerstchalets met ambachtelijke kerst- en geschenkartikelen voor de eindejaarsperiode, ambachtelijke kerstversiering, poffertjes, kastanjes, glühwein,…

Het gemeentebestuur zorgt ook elk jaar voor de nodige randanimatie. Zo geven onder meer dansschool Neoluna, Zakdoek, en de Nederlandstalige coverband ‘Ontpopt’ het beste van zichzelf. Ook Carving Cis, de houtkunstenaar met kettingzaag (Belgium’s Got Talent), komt langs voor een demonstratie. Uiteraard is er ook de plechtige intrede van de kerstman, de nodige kinderanimatie en een slotvuurwerk.

Burgemeester Chris Selleslagh (Open Vld) nodigt alvast iedereen uit. “De ideale start van de gezelligste periode van het jaar”, lacht hij. “Dit jaar zal er ook extra aandacht worden besteed aan de handelaars in de Lage- en Hogesteenweg en zal het ‘Huis van de kerstman’ terug te vinden zijn in de tuin van de gemeentewinkel. In totaal kunnen we weer rekenen op 80 standhouders die over heel de dorpskern verspreid zullen staan. Het belooft een spetterend weekend te worden.”

Doorgaand verkeer vermijdt best het centrum (omgeving kerk en gemeentehuis) tijdens de duur van de kerstmarkt gezien de beperkte toegankelijkheid met de wagen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise