Digitaal aanmelden maakt komaf met kamperen

Kamperen bij de school waar je je zoon of dochter wilt inschrijven behoort ook in Meise vanaf nu tot het verleden. De scholen in Meise en het gemeentebestuur namen het initiatief om vanaf het schooljaar 2020 – 2021 digitaal aan te melden.

Allereerst wordt er gewerkt met voorrangsgroepen. De kinderen met broers of zussen op school en kinderen van het personeel hebben voorrang. Zij melden zich als eerste aan. Nadien volgt er een tweede aanmeldingsperiode voor de kinderen die hier niet onder vallen.

Schepen van Onderwijs, Erwin De Clerck: “Hiermee krijgen ouders meer rechtszekerheid en transparantie. Zo is er nog maar één manier om alle kinderen die in Meise naar school willen gaan, in te schrijven in een school. Bij de aanmelding van je kind speelt het tijdstip geen rol, zolang het maar binnen de aangeduide periode gebeurt. Je kan dus rustig je tijd nemen.”

De beschikbare plaatsen worden verdeeld op basis van drie ordeningscriteria: voorkeur, afstand en toeval (wanneer zowel de eigen voorkeur als afstand van het thuisadres geen doorslag bieden-. Eens alle plaatsen zijn verdeeld, ontvangen ouders een ticket met de school die aan hun kind is toegewezen of een bericht van de rangschikking op de wachtlijst. Met het ticket kunnen ze langsgaan bij de school om hun kind daar officieel in te schrijven.

Op 10 december is er om 20 uur een infosessie over de nieuwe inschrijvingsprocedure in GC De Muze van Meise.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise