Natuurpunt Asse plant 176 bomen en struiken

Op zondag 24 november organiseerde Natuurpunt Asse de Dag van de Natuur in het natuurgebied IJzenbeekbos. Zo’n Dag van de Natuur, dat zijn verenigde krachten die grote klussen klaren. De 19 aanwezigen plantten met veel enthousiasme 176 bomen en struiken, met name zwarte els, zomerlinde en -eik, slee- en meidoorn, Spaanse aak en spork en zetten zo de kroon op jarenlang intensief beheerwerk in dit natuurgebied. Waar ooit minder waardevolle populieren stonden verrijst nu een loofbos met een grote verscheidenheid aan planten en twee poelen. De natuur kan daar nu grotendeels haar gang gaan en dit bos laten uitgroeien tot een stuk robuuste natuur.

Zondagnamiddag 15 december organiseert Natuurpunt Asse een 6 km geleide wandeling in en rond het natuurgebied IJzenbeekbos. De wandeling vertrekt om 13u30 in de industrielaan te Ternat, aan de voetweg naar Zetsel die gelegen is tussen de bedrijven Elesco ( Moni) en Van Damme (Chiquita).

Meer info: www.natuurpuntasse.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk