1 miljoen euro naar verenigingen en goede doelen

Tijd voor een heuse vreugdedans in het hoofdkwartier van Trooper in Grimbergen, want via deze vorm van sociaal ondernemen ging er intussen al meer dan miljoen euro naar de aangesloten verenigingen en goede doelen.

Elisabet Lamote van Trooper: “Dit is écht een mijlpaal. Daar durfden we bij de opstart zelfs niet van te dromen. Het doet zoveel deugd te zien dat Trooper hoe langer hoe meer een plaats krijgt binnen de Vlaamse verenigingen & goede doelen, en dat we zoveel positieve feedback van hen krijgen. Want daar doen we het tenslotte voor: om al die dromen van al die verenigingen, hoe klein ook, mee te helpen realiseren. En om dan te zien dat we intussen al echt een verschil maken voor veel verenigingen – of het nu over een nieuwe kookpot voor op kamp, een nieuwe goal voor de voetbalclub of een groene speelplaats voor de school gaat: we zijn ontzettend blij met elke droom die via Trooper kan gerealiseerd worden.

Ook de aangesloten verenigingen zijn erg blij met deze nieuwe mijlpaal. Melissa Herrera Crespo: ‘Onze vereniging ‘Kubb Up tegen Kanker’ is al even aangesloten bij Trooper, en met succes. We proberen elk jaar 5.000 euro in te zamelen om mee te fietsen voor Kom op Tegen Kanker, en daar betekent Trooper toch wel een grote steun in. Naast het jaarlijkse Kubb Tornooi dat we organiseren om de nodige centen te verzamelen, is het super dat mensen ons het hele jaar door kunnen steunen via dit platform. We hebben via Trooper al meer dan 1.000 euro ingezameld, wat echt wel veel is voor een kleine vereniging zoals die van ons. En we voelen dat het in stijgende lijn gaat. Toen we pas waren aangesloten duurde het even om de mensen te overtuigen, en moesten we het heel vaak herhalen, maar intussen zitten er al heel wat Trooper-fans bij onze vrienden en familie, en dat voelen we.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise