Fakkeltocht tegen armoede trekt door straten

 

 

Op donderdag 17 oktober, de internationale dag van verzet tegen armoede, trok opnieuw een fakkeltocht door de straten van Vilvoorde. “Sinds 2013 komen we op die avond samen met een aantal mensen om stem te geven aan die vele mensen die het met minder moeten doen”, zegt voorzitter Luk Hollebecq. “Dit jaar dachten we speciaal aan die vele gezinnen die hun kinderen niet deftig naar school kunnen laten gaan en het moeilijk hebben om de schoolfacturen te betalen.”

Aan het monument ‘De Steen’ werd een minuut stilte gehouden ter ere van die families en van de dit jaar overleden straatdoden. Vervolgens trok de fakkeltocht door de straten van Vilvoorde en werd afgerond met een ontmoetingsmoment in de feestzaal van het stadhuis.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise