Merchtem is Think Pink gemeente

De filmavond Ladies at the Movies was, met 320 kaartjes in voorverkoop, volledig uitverkocht. De opbrengst gaat naar Think Pink, de vereniging die zich inzet voor vrouwen met borstkanker. Omwille van de goed uitgebouwde werking van Think Pink kreeg de gemeente het label ‘Think Pink gemeente’.

Voorzitster Heidi Vansevenant was helemaal vanuit Brugge naar Merchtem gekomen om het bord te overhandigen aan burgemeester Maarten Mast, schepen Julie Asselman en Astrid Van Nierop die, vanuit de gemeente, de actie coördineert en steunt.

Heidi Vansevenant pleitte ervoor dat de gemeente extra inspanningen zou doen om het aantal vrouwen dat opdaagt voor de tweejaarlijkse borstscreening, te vergroten. Met 44,% zit Merchtem nog een stuk onder het Vlaams gemiddelde van 51,9%. De borstscreening is er voor vrouwen van 50 tot 69 jaar. Vooral de jongste leeftijdsgroep scoort met 37% zeer laag. Een borstscreening duurt amper 10 minuten en twee radiologen bekijken de foto’s. Op deze wijze kunnen heel wat borstkankers voorkomen worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk