Grimbergen organiseert tijdrit Baloise Belgium Tour

Wielerliefhebbers kruisen alvast vrijdag 14 juni aan in hun agenda want dan wordt in Grimbergen een tijdrit van 9,3 kilometer gereden in de Baloise Belgium Tour.

De start is voorzien aan het gemeentehuis en loopt via onder meer de Onze-Lievevrouwstraat, Vilvoordsesteenweg, Veldkantstraat, Poddegemstraat, Humbeeksesteenweg, Daalstraat, Beigemsesteenweg, Van Obbergenstraat, Meerstraat, Grote Heirbaan, Beukendreef, Rijkenhoekstraat, Hoge Steenweg terug naar de dorpskern om te finishen vlak voor de basiliek. Het Kerkplein zal ingericht worden als VIP-dorp.

Het grootse wielerevenement dient overigens als kapstok voor een groots ‘Fata Morgana’-achtig sociaal project. Organisator Theo Knevels en zijn vrouw hebben de uitkoopsom (60.000 euro) om de tijdrit naar Grimbergen te halen op zich genomen. Elke Grimbergenaar en elk Grimbergs bedrijf wordt uitgedaagd: als via sponsoring deze som wordt opgehaald gaat het bedrag naar het Grimburgerfonds, een crowdfundingplatform ten gunste van Grimbergse sociale doelen.

Grimbergse sociale doelen kunnen zich vanaf nu tot 15 maart kandidaat stellen via het Grimburgerfonds. Vervolgens kan iedereen stemmen op zijn favoriete goede doel. Een externe jury zal op basis van het aantal publieksstemmen de definitieve lijst met goede doelen vaststellen. Wordt de uitdaging gehaald, dan zal er minimaal 40.000 euro verdeeld worden over deze goede doelen.

Meer informatie over de Baloise Belgium Tour in Grimbergen en het Grimburgerfonds vindt u op www.grimbergen.be/baloise-belgium-tour.html.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise