Nieuwe groene wandelroute tussen basilieken

Wandelaars kunnen voortaan langs stille natuurgebieden tussen de basilieken van Vilvoorde en Grimbergen wandelen. Aan de begin- en eindpunten van de nieuwe wandeling kunnen wandelaars genieten van de lokale gastronomie.

De stad Vilvoorde, de gemeente Grimbergen en het Agentschap voor Natuur en Bos hebben het negen kilometer lange parcours tussen de basilieken van Grimbergen en Vilvoorde uitgestippeld. De wandelroute verbindt het Hanssenspark, het park Drie Fonteinen, het Tangebeekbos en het Prinsenbos met mekaar. Wie wil, kan zelfs nog verder wandelen tot aan het Lintbos. Er kan zowel in Vilvoorde als in Grimbergen vertrokken worden. Vilvoords schepen van Leefmilieu Viviane Schaessens is tevreden met de realisatie van de route. “Dit zet de stad en de streek mee op de kaart. Onderweg maken de wandelaars kennis met de geschiedenis en de lokale gastronomie, die je zowel op het start- als eindpunt vindt.”

“Dit traject biedt je als wandelaar een unieke inkijk in het historisch erfgoed en de rijke natuur van de Noordrand”, vult Grimbergs schepen van Milieu Eddie Boelens aan. “Een grotendeels autovrij traject leidt je door veld en bos langs rustieke hoekjes van het landelijke Grimbergen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise