Krogstraat dicht door wegverzakking

Door een wegverzakking is de Krogstraat in Meise sinds maandagmiddag afgesloten voor alle verkeer. Oorzaak is een lek in de waterleiding.

Gisterochtend kwam De Watergroep ter plaatse om het lek te herstellen. “Uit onderzoek bleek dat er ook een gat in een rioleringsbuis was, waardoor er ook wat weggespoelde grond in die buis terecht kwam”, zegt schepen van Openbare Werken Paul Van Doorslaer. “De Watergroep betwistte eerst dat de grondverzakking veroorzaakt werd door het waterlek en leek daardoor niet meteen geneigd om de straat te herstellen. Maar uiteindelijk hebben ze ons beloofd om het gat te herstellen. Wanneer de straat opnieuw toegankelijk zal zijn voor het verkeer is nog onduidelijk.”

Als gevolg van de grondverzakking moet alle verkeer een omleiding volgen via de Van Doorslaerstraat en de Tuinwijk.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise