Bomvolle kerk voor Pater Karel

In Grimbergen vond zondag een bijzondere viering plaats in de mooie abdijkerk. Karel Stautemas, Pater Karel voor de vele, vele vrienden, vierde er zijn jubileum van 25 jaar priester. Voor een bomvolle kerk: familieleden, collega’s en vooral veel gewezen parochianen, uit Vilvoorde en uit Merchtem, Mollem en Bollebeek.

Karel Stautemas werd in Zottegem geboren op 15 mei 1964. In 1985 trad hij binnen in de abdij van Grimbergen ten tijde van abt Piet Wagenaar. Hij werd priester gewijd in 1993 en werd vervolgens benoemd tot parochievicaris van drie parochies in Grimbergen op Verbrande Brug, Humbeek en Molenveld. Gaf ook korte tijd les in Lembeek in het Sancta Maria Instituut.  (lees verder onder de foto)

PATER KAREL

In 1997 werd hij benoemd tot pastoor van de Verbrande Brug en parochie-administrator van de Kassei in Vilvoorde en van de Borgt in Grimbergen. In 1999 werd hij benoemd tot Nationaal Verbondsaalmoezenier van VVKSM (Vlaams Verbond voor Katholieke Scouts en Meisjesgidsen). In 2001 werd hij benoemd tot federatiepastoor in Merchtem (parochies Bollebeek, Mollem, Merchtem). Ondertussen vormen deze parochies één Pastorale Zone De Bron en is hij daar aangesteld als priester. Hij werd door abt Erik De Sutter gevraagd in 2010 om supprior en provisor te worden van de abdij.

Pater Karel gooide zich ook volop in het organiseren van pelgrimstochten o.m. naar het Heilig Land via de vzw Quid Nunc Viator. Na de eucharistieviering volgde een gezellige receptie in de tuin van de abdij. De gelegenheid om de banden met de vrienden weer wat aan te halen. Pater Karel werd o.m. getrakteerd op een serenade door Merchtemse muzikanten.

Topartikels bij Goeiedag.be