De hopduvel brandt, Hopduvelfeesten dag 3

Oef, de hopduvel is verslagen. Asse kan herademen na drie dagen hopduvelfeesten. Het weer was mooi en er was weer keihard gewerkt door een kabinet van acht verantwoordelijken, een hopduvelcomité van een goede 30 personen en niet minder dan 700 vrijwilligers.

Het kon dus niet misgaan. En het ging ook niet mis. De belangstelling was groot, zeer groot zelfs, en het mooie weer gaf de hopduvel geen kans om zijn vernielzucht bot te vieren. Integendeel: aan het einde van de feesten was de hopduvel netjes bedwongen.

Zondag was een hoogdag met de Hopduvelstoet (45 groepen, vele honderden figuranten en vele duizenden toeschouwers), het spectaculaire en acrobatische slotspektakel, de verbranding van de hopduvels en een spetterend vuurwerk. Les Truttes speelden voor een vol Boekfosplein. In een aparte fotospecial (onderaan rechts op deze pagina) vind je sfeerbeelden van de hofduvelstoet.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk